Dit handgemaakt rond plat bord “Linea” wordt voornamelijk gebruikt als presentatie van fingerfood, sushi, kaas, charcuterie, hapjes, mignardises en gebakjes of taartjes.
Het is gemakkelijk hanteerbaar bij het inzetten en afruimen door het klein opstaand randje aan één zijde en is stapelbaar.
Het bord van de “Chef’s Artisann I-line” is zeer leuk in gebruik voor restaurant, hobbykok en en is zeer kwaliteitsvol in gebruik als horecaservies.
Het handgemaakte “Linea” bord is gemaakt van een chamotteklei met een hoogwaardige floating blauwe glazuur.
Maakproces:
- Uitgesneden chamotte klei volgens patroon, met een Linea structuur.
- Eén weekje laten drogen dat het bord zeker droog genoeg is
- Een biscuitbak in een oven van 950° wat minstens één dag en half duurt
- Glazuur wordt met de penseel aangebracht
- Wordt afgebakken in een glazuuroven van 1250° en duurt twee dagen.
De hoogbak is mogelijk omdat de klei, steengoed klei is en bestand is tegen deze hoge temperatuur. Het glazuurrecept heb ik ook speciaal ontworpen voor een bak van 1250° en is kwalitatief hoogstaand. Dit bak- en maakproces bepaalt dat de “Sushi” collectie van hoge kwaliteit is waardoor stukken springen, kraken, ... nagenoeg nihil zijn.
Gemakkelijk in onderhoud, vaatwasbestendig en bestendig tegen hoge temperatuur.
Dit is Belgisch met kwaliteitsgarantie en draagt het HIB-label “Handmade in Belgium”
Afmetingen
Linea Rond
|
Diameter
|
M
|
22 cm
|
L
|
25 cm
|