Belgische handgemaakte hedendaagse Keramiek - Artisann Knokke

 

ARTISANN "Keramiek & Art" winkel en keramiekatelier

Artisann is onze keramiekwinkel van mooie, unieke, kwaliteitsvolle handgemaakte keramiek, gelegen op het lichttorenplein te Knokke. We verkopen onze eigen collecties gemaakt op ons keramiekatelier ARTISANN en we dragen met fierheid het HIB-label (Handmade in Belgium). “Ik koop Belgisch” is hier zeker van toepassing. Ons doel is om kwaliteitskeramiek, porseleinen serviesgoed, keramische kunst, met een authenticiteit, eigenheid en exclusiviteit uw door het gevoel van gebruik gelukkig te maken omwille van de mooie beleving. Uw tafel en keuken krijgen een speciale dimensie met onze handgemaakte keramiek.

Elk stuk wordt volledig met de hand gemaakt in ons atelier te Knokke. Telkens anders, nooit hetzelfde. Elke creatie ontstaat met een andere kracht op de draaitafel, een verschillende dikte in glazuur. Enkel de passie en de liefde voor ons handwerk blijft hetzelfde. Niets machinaal, enkel handwerk.

Het productieproces van onze keramiek kan je beleven bij Artisann.  We maken hier de collecties van het eigen merk Artisann en het restaurantservies "Chef's view". Onze collecties zijn uniek door onze speciale glazuren, de exclusieve afwerking en de mogelijkheid om het personaliseren van keramiek met een naam, tekst of spreuk.

Ons verhaal begon na een gastronomisch ondernemerschap van 24 jaar Hof van Craynbergh te Keerbergen. We hebben samen dit gastronomisch restaurant opgebouwd en hadden reeds samen de passie voor een mooi gedekte tafel. Dit konden we origineel maken met het starten van een nostalgisch keramiekateliertje op de Craynbergh. Zo heb ik jaren mijn borden, kommen, schalen en tafelaccessoires zelf gemaakt voor ons gastronomisch restaurant, tot de tijd rijp was om hier mee verder te gaan. Uiteindelijk werd deze droom werkelijkheid met Artisann.

Sinds dit jaar is mijn man mij komen versterken en heeft na zijn kokscarrière zijn passie voor de keramiek ontdekt. Door zijn chef-kok ervaring heeft hij een aparte kijk op het ontwerpen van borden en wensen we dit ook te kunnen delen met restaurants en chefs. Hierbij is onze creatie zeer groot om samen unieke en exclusieve borden te ontwerpen en met de hand te maken voor de Belgische restaurants. Momenteel is er reeds een exclusieve collectie borden, schalen en tafelaccessoires gemaakt en getest.

U kan ons op de voet volgen op 

Instagram @artisannknokke

ARTISANN - Lichttorenplein 10 - 8300 Knokke