Fréderique-design

  22 Producten


  Fréderique Vanvlasselaer

  Fréderique Vanvlasselaer studeerde Toegepaste Beeldende Kunsten aan Sint-Lukas, Brussel en heeft een bijzondere fascinatie voor klei. Ze houdt van het zuivere aardse product en zijn oneindige eerlijkheid. Fréderique maakt functionele keramiek, pure vormen waarin de kracht verscholen zit in haar eenvoud. 

  Fréderique maakt functionele keramiek in gietporselein, flinterdunne vormen waarin de kracht verscholen zit in de eenvoud. Het werk van Fréderique Vanvlasselaer heeft iets kwetsbaar, iets poëtisch. Vaak verwart men kwetsbaar en poëtisch met zwak en flauw, de lijnen in haar keramisch werk zijn organisch en staan in felle contrast met de strakke afwerking waardoor een zekere stoere elegance ontstaat.

  Fréderique Vanvlasselaer wil handgemaakte productie onderscheiden van massaproductie en aandacht en waardering opnieuw vestigen op verfijnd vakmanschap in ruil voor een uniek, eerlijk, persoonlijk en kwalitatief product waarvan de herkomst transparant is.

  “Als ontwerper ben ik voortdurend in beweging en kan ik een tijdelijk en wisselend aanbod bieden omdat het ambachtelijke productieproces zich nu eenmaal leent tot maatwerk en vernieuwing.”

  Kleinschaligheid, authenticiteit en afwerking zijn het handelsmerk van Fréderique Vanvlasselaer. Ze streeft kwaliteit en perfectie na. De liefde voor materiaal en techniek is bijzonder groot. Duurzaamheid is verbonden aan design, met haar Slow Design hoopt ze mensen aan te zetten om bewuster om te gaan met overconsumptie en zo te vermijden dat onnodig plaats wordt ingenomen door waardeloze objecten, maar eerder ruimte wordt gecreëerd voor zinvolle producten.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »