Keramiek heeft mijn leven veranderd

Keramiek heeft mijn leven verandert

Keramiek heeft me uit de burn-out geholpen

Na 24 jaar in een zeer gestresseerd ondernemerschap te functioneren en de stress niet meer te kunnen doseren heb ik de stap gezet om terug de creatieve tour op te gaan. Noem het een burn-out of een depressie maar mijn lichaam signaleerde de “STOP-signalen”. De adrenaline die ik steeds had om mijn moederschap van 4 zonen te combineren met een gastronomisch restaurant, met een slaap die nooit niet voldoende was, had ik niet meer.

Mijn lichaam was op! De stress, moeilijk klanten, telkens blijven onder druk presteren voor michelin-gids, gault-millau en recensies werden een obsessie die mijn leven volledig beheerste. Niets kon ik nog relativeren. Een sociaal leven was er niet meer.

Op aanraden van verschillende contacten werd er gesuggereerd om terug iets creatiefs te doen.

De jarenlange ervaring van de gedekte tafel en mijn studies als binnenhuisarchitecte hebben mij geleid naar de opleiding keramiek.

 

Keramiek en creativiteit als een YOGA-therapie

Wat oorspronkelijk begon als een bordje maken voor ons restaurant “Hof van Craynbergh” is geëvolueerd naar een academieopleiding “`keramische kunsten”.  Het was terug zalig om iets creatiefs te doen.

Vaak kwam ik als een stresskieken binnen in de Mechelse academie en bij het voelen van de klei en zeker bij de verwachte concentratie achter mijn draaischijf viel alles van me af. Dit heeft mij ongelooflijk geholpen om mijn leven terug een positieve input te geven.

 

Keramiek maakt “me happy”

Het creatief ontwerpen met klei geeft me energie en brengt me tegelijkertijd tot rust. Ik ga er mee slapen en sta er mee op. Het ontwerpen, schetsen, het nadenken over vormen en kleuren, de combinatie klei en glazuur,… het dagelijks lezen en inspireren geven mij een zen gevoel.

 

Artisann te Knokke ‘opening 18 maart 2018’

Mijn jarenlang ondernemerschap, de passie en de liefde voor de klei hebben mij de kracht gegeven om een nieuwe droom waar te maken. Een droom waar ik veel nieuwe mensen en vrienden heb leren kennen en waar ik terug de zin en de rust heb gevonden om mijn leven een nieuwe schwung te geven. De creatieve vibe van Artisann in combinatie met een vrolijke levendige badstad als Knokke maken mij “so happy”.

 

‘I have a dream’ ‘work in progress’

Work in progress

Ann Van Beersel

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter