Meld je aan voor onze nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG EEN KERAMISCHE CADEAU BIJ DE VOLGENDE AANKOOP

Abonneer
  • Lorem ipsum

Passie voor koken en creëren vloeien samen in een nieuwe uitdaging bij Artisann.

16 Apr 2020
door Ignace Reheul

Vorig jaar heb ik met zeer veel fierheid mijn restaurant “Hof van Craynbergh” doorgegeven aan mijn zoon David die nu op de Craynbergh zijn nieuw restaurant “The Hill” uitbaat met een vernieuwend concept. 

https://www.thehill.be/


Bijna 1 jaar woon ik nu in Knokke en heb ik mij geamuseerd en vooral geëxperimenteerd in ons keramiekatelier Artisann. Zo was ik vooral bezig met mijn eigen bordenlijn te ontwikkelen waarop je als particulier, hobbykok of gastrochef op een vernieuwende manier uw gerechtje kan opdienen. De organische vormen zijn speels en anders en men kan creatief gerechtje in verschillende niveaus dresseren.

 

Toch waren de kookmicrobes terug aan het borrelen en hebben we het idee uitgewerkt om op regelmatige basis persoonlijke gerechtjes uit te schrijven en in een video te gieten. Zo kan ik mijn knowhow van mijn kookkunst delen met Craynbergh klanten, vrienden en hobbykoks en blijf ik in mijn kookmodus onderhouden.
We gaan dit delen op de blog van Artisann en zullen de gerechtjes uiteraard presenteren op keramiek van Artisann. Zo vind ik het ook zeer leuk om verschillende kleuren en vormen te combineren tot een mooie originele tafelsetting.

 

Naast mijn collectie borden (die je in de volgende filmpjes zeker te zien zult krijgen) heb ik tafelattributen en accesoires voor o.a peper, zout en olie ... gemaakt in speciale steengoedklei. Dit zijn unicums en worden in beperkte oplage gemaakt

https://www.artisann.be/nl/brands/artisanni-design/

 

 

Sinds mijn vrouw bezig is met de kunsttak keramiek heb ik de gebruiksvriendelijkheid (vaatwasmachinebestendig, opwarmen in micro en oven) leren appreciëren en vind ik het zeer fijn om te koken met handgemaakte kwaliteitsvolle keramiek. Hier bij Artisann wordt alles op 1250° in een glazuuroven gebakken met de geschikte kleisoort of porselein waardoor je het een stevigheid en de hoogste kwaliteit kunt garanderen voor gebruiksgoed. 

Vanaf volgende week op Artisann-blog filmpjes met nieuwe gerechten en de bereidingswijze.

 

Coming soon

Culinaire eegroetjes

Ignace Reheul

Chef-kok Hof van Craynbergh (1995-2019)

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »