Ignace Reheul - 18 / Apr / 2020
Mijn eerste gerechtje op de blog van Artisann "Witte asperges met gerookte zalm en kwarteleitje"
Mijn ervaring van 24 jaar chef-kok bij mijn restaurant Hof van Craynbergh wens ik op de blog van ARTISANN met U als kok, hobbykok, huisvrouw met U te delen. Mijn eerste gerechtje is gericht op het "Keerbergse goud" nl de asperge waar ik zo graag mee werk: " asperges met zalm en kwarteleitje". De benodigdheden, de bereiding staat hier mooi uitgeschreven. Dit gerechtje is gepresenteerd op mijn uniek ovaal zelf handgemaakt bord met een mooie gestroomlijnde vorm met een diepte om op een creatieve originele manier op te dresseren.

Voorgerecht: “Witte asperges, kwartelei, gerookte zalm en dillemayonaise"
Gepresenteerd op mijn zelf ontworpen bord exclusief te koop bij Artisann
https://www.artisann.be/nl/ovaal-bord-sphere-i.html
Bereiding (4 personen)
Dilleolie
- 1dl olie opwarmen tot 65°
- ¼ bot geplukte dille toevoegen in maatbeker, mixen, doorzeven
- In knijpfles gieten en koelen
Dillemayonaise
- ¼ bot fijngesneden dillepluksels bij de mayonaise toevoegen
- Mayonaise en dille samen mixen
- In de spuitzak storten en koelen
Asperges
- Asperges schillen
- 5 minuten al dente koken in gezouten water met een snuifje suiker
- Onmiddellijk afkoelen en snijden in de gewenste lengte
Kwarteleitjes
- De eitjes 3,5 minuutje in water koken
- Afkoelen en pellen
- In de lengte in 2 snijden en afkruiden
Gerookte zalm
- Uit de plakjes zalm 12 rondjes in verschillende grootte uitsteken
- In afwachting koelen
Afwerken en dresseren (zie filmpje en foto)
Smakelijk, Culinaire zeegroetjes
Ignace Reheul