Meld je aan voor onze nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG EEN KERAMISCHE CADEAU BIJ DE VOLGENDE AANKOOP

Abonneer
  • Lorem ipsum

Een lekker fris lente dessertje met aardbeien gecreëerd door Ignace en gepresenteerd op ons handgemaakt keramisch bordje Coquillage

6 Mei 2020
door Ignace Reheul

“Belgische aardbeien, panna cotta, citroenverbena, rode vruchtengel, rabarber afgewerkt met amandelcrunch en frambozensorbet”

 

 

Benodigdheden

Bereidingswijze

Gel

  • 62gr aardbeien
  • 62gr frambozen
  • 50gr suikerwate (25gr water + 25gr suiker)
  • 1,2gr agar agar

 

  • Alles opkoken, mixen, zeven en afkoelen
  • Terug mixen tot een gel
  • In een spuitzak storten
Amandelcrunch
  • 50gr boter
  • 50gr bloem
  • 50gr gemalen amandelen
  • 50gr suiker
  • Snuifje zout
  • De ingrediënten samenvoegen met een snuifje zout
  • Op boterpapier verdelen
  • Op 170°C biscuit kleuren
  • Afkoelen
Rabarber
  • 1l water
  • 125gr suiker
  • ½  sinaasappel
  • ½ citroenschil
  • ½ vanillestok
  • 2 stengels rabarber
  • De ingrediënten samen opkoken
  • Rabarber schuin snijden op 5cm
  • In het vocht storten en zachtjes al dente pocheren
  • Afkoelen en bewaren in de frigo
Sorbet van frambozen
  • 250gr water
  • 175gr suiker
  • 50gr glucose
  • 600gr diepvriesframboos
  • Beetje citroensap
  • Water, suiker en glucose opkoken op de ontdooide frambozen storten
  • Mixen, doorsteken
  • Beetje citroensap bij doen
  • Afkoelen
  • Afdraaien in een ijsbereider
Panna cotta
  • 250gr room
  • 3,5 gr gelatineblad
  • 5gr vanillesuiker
  • 10 blaadjes citroenverbena
  • Gelatine laten Opzwellen in koud water
  • Room met de suiker opkoken tot 90°C
  • De verscheurde verbenablaadjes met de gelatine erin storten
  • 5 min laten trekken van het vuur
  • Doorsteken en storten in een diepe schotel
  • Afkoelen in de frigo

 

Voor de presentatie enkele aardbeien en verbenamuntblaadjes voorzien (zie filmpje en foto)

Bordje Coquillage hier te bestellen:

https://www.artisann.be/nl/coquillage-beach.html

 

Smakelijk

Culinaire zeegroetjes

Ignace Reheul

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »