Ignace Reheul - 06 / May / 2020

    Een lekker fris lente dessertje met aardbeien gecreëerd door Ignace en gepresenteerd op ons handgemaakt keramisch bordje Coquillage

    Filmpje voor de bereiding van “Belgische aardbeien, panna cotta, citroenverbena, rode vruchtengel, rabarber afgewerkt met amandelcrunch en frambozensorbet”

    Een lekker fris lente dessertje met aardbeien gecreëerd door Ignace en gepresenteerd op ons handgemaakt keramisch bordje Coquillage
    Blog ARTISANN

    “Belgische aardbeien, panna cotta, citroenverbena, rode vruchtengel, rabarber afgewerkt met amandelcrunch en frambozensorbet”

     

     

    Benodigdheden

    Bereidingswijze

    Gel

    • 62gr aardbeien
    • 62gr frambozen
    • 50gr suikerwate (25gr water + 25gr suiker)
    • 1,2gr agar agar

     

    • Alles opkoken, mixen, zeven en afkoelen
    • Terug mixen tot een gel
    • In een spuitzak storten
    Amandelcrunch
    • 50gr boter
    • 50gr bloem
    • 50gr gemalen amandelen
    • 50gr suiker
    • Snuifje zout
    • De ingrediënten samenvoegen met een snuifje zout
    • Op boterpapier verdelen
    • Op 170°C biscuit kleuren
    • Afkoelen
    Rabarber
    • 1l water
    • 125gr suiker
    • ½  sinaasappel
    • ½ citroenschil
    • ½ vanillestok
    • 2 stengels rabarber
    • De ingrediënten samen opkoken
    • Rabarber schuin snijden op 5cm
    • In het vocht storten en zachtjes al dente pocheren
    • Afkoelen en bewaren in de frigo
    Sorbet van frambozen
    • 250gr water
    • 175gr suiker
    • 50gr glucose
    • 600gr diepvriesframboos
    • Beetje citroensap
    • Water, suiker en glucose opkoken op de ontdooide frambozen storten
    • Mixen, doorsteken
    • Beetje citroensap bij doen
    • Afkoelen
    • Afdraaien in een ijsbereider
    Panna cotta
    • 250gr room
    • 3,5 gr gelatineblad
    • 5gr vanillesuiker
    • 10 blaadjes citroenverbena
    • Gelatine laten Opzwellen in koud water
    • Room met de suiker opkoken tot 90°C
    • De verscheurde verbenablaadjes met de gelatine erin storten
    • 5 min laten trekken van het vuur
    • Doorsteken en storten in een diepe schotel
    • Afkoelen in de frigo

     

    Voor de presentatie enkele aardbeien en verbenamuntblaadjes voorzien (zie filmpje en foto)

    Bordje Coquillage hier te bestellen:

    https://www.artisann.be/nl/coquillage-beach.html

     

    Smakelijk

    Culinaire zeegroetjes

    Ignace Reheul

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Een lekker fris lente dessertje met aardbeien gecreëerd door Ignace en gepresenteerd op ons handgemaakt keramisch bordje Coquillage
      06 / May / 2020

      Ignace Reheul - 06 / May / 2020

      Een lekker fris lente dessertje met aardbeien gecreëerd door Ignace en gepresenteerd op ons handgemaakt keramisch bordje Coquillage

    • Mijn eerste gerechtje op de blog van Artisann "Witte asperges met gerookte zalm en kwarteleitje"
      18 / Apr / 2020

      Ignace Reheul - 06 / May / 2020

      Mijn eerste gerechtje op de blog van Artisann "Witte asperges met gerookte zalm en kwarteleitje"

    • Passie voor koken en creëren vloeien samen in een nieuwe uitdaging bij Artisann.
      16 / Apr / 2020

      Ignace Reheul - 06 / May / 2020

      Passie voor koken en creëren vloeien samen in een nieuwe uitdaging bij Artisann.

    • Artisann - Ceramic Concept Store in Klei Keramiek Magazine
      03 / Mar / 2020

      Ignace Reheul - 06 / May / 2020

      Artisann - Ceramic Concept Store in Klei Keramiek Magazine

    • Lichtkunstfestival van" De Kleine Prins" - Bezoek de “BAOBAB” (apenbroodboom) bij Artisann
      22 / Nov / 2019

      Ignace Reheul - 06 / May / 2020

      Lichtkunstfestival van" De Kleine Prins" - Bezoek de “BAOBAB” (apenbroodboom) bij Artisann

    • Is keramiek Kunst of/en ambacht
      14 / Nov / 2019

      Ignace Reheul - 06 / May / 2020

      Is keramiek Kunst of/en ambacht

    • ART Knokke-Heist nr27
      24 / Oct / 2019

      Ignace Reheul - 06 / May / 2020

      ART Knokke-Heist nr27

    • Keramiek heeft mijn leven verandert
      19 / May / 2019

      Ignace Reheul - 06 / May / 2020

      Keramiek heeft mijn leven verandert

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »